Specialisme

Projectmanagement

Er zijn vele artikelen en methode beschreven over hoe projectmanagement het beste kan worden uitgevoerd, deze ga ik nu niet vertellen, ik pas ze straks in de praktijk toe. Waar mijn kracht ligt is op gebied van samenwerken. In samenwerking en met de expertise van uw projectteam ondersteun ik of stel ik een reëel uitvoerbaar projectplan op. Hiermee wordt de kans dat het project binnen afgesproken tijd, geld, scoop en kwaliteit kan worden gerealiseerd en bovenal groeit het kennisniveau van de uw eigen medewerkers.

Methoden die mij aanspreken zijn Prince2, Agile en Scrum. Waarbij ik de voorkeur heb om indien Prince2 de vereiste methodiek is om deze meer Agile aan te pakken. Door (zoals Prince2 voorschrijft) de eerst volgende stap goed doorgronden en uitwerken. Hiermee bereik je dat je ook het doel van de opdrachtgever zult gaan halen of tijdig kunt ingrijpen en niet pas als het te laat is. Ik pas de techniek toe van Lueger (2006)[1], alles klein maken en successen vieren.

Ook analyseer ik altijd eerst mijn opdracht en bekijk of ze haalbaar is. Hierover rapporteer ik naar mijn opdrachtgever en kan desgewenst de opdracht vooraf bijstellen zodat de verwachtingen en resultaat met elkaar overeen komen.

Projectcontrol/Projectbeheersing versus Governance

Ook bij projectmanagement en projectcontrol of projectbehersing zorg ik voor een juiste en gedragen Governance. Dit betekend dat de integrale projectaanpak (Plan van aanpak en inclusief besturing) aansluiten met de inrichting van uw financiële ERP-pakket en projectmanagement software, dit zodat de basis voor de projecten transparant is voor alle betrokkene, ook de accountants prijzen deze inrichting aan omdat de financiële administratie hiermee een getrouw beeld van het project weergeeft zonder tussenkomst van Excel en Access.

Uitgangspunten

Deze kennis en vaardigheden deel ik graag met uw mensen, ik ondersteun hen en zorg dat zijzelf grip krijgen op de inrichting van het portfolio/projecten en programma’s.

De achterliggende gedachte is om efficiënt te werken, dit kan door efficiënte en uniforme inrichting van de administratie & processen waarmee de opvolging van uw portfolio eenvoudig wordt.

Onderzoek en advies

Hoe kun je jouw strategische ambities effectueren?

Zijn deze ambities integraal geïntegreerd tussen het portfolio, programma’s en projecten voor het verzilveren van strategische waarde?

Hoe kun je strategische veranderingen met het portfolio, programma’s en projecten verwezenlijken?

Nieuwsgierig geworden wij bij masters in projects helpen je graag. Ronald Ursem en Yoeri Verburgh hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding Master Project Management aan de HU University of applied science in Utrecht. In de opleiding stonden portfolio-, programma-  en projectmanagement binnen in het domeinen centraal. Naast het feit dat beide heren zich in de afgelopen decennia hebben bewezen in de projectenwereld, delen ze dezelfde passie voor het ‘vak’ met uitgebreide ervaring. Omdat we gespecialiseerd zijn in complexe projecten en het geven van inhoudelijk advies over de volgende onderwerpen:

  • Duurzaamheid
  • Sociale Innovatie: Ketensamenwerking en Motivatie
  • Stakeholder Engagement
  • Maturiteit
  • Projectmanagement en
  • Projectcontrol

is het idee ontstaan om de krachten ‘kennis en kunde’ samen te bundelen.

Graag willen wij vanuit onze gemeenschappelijke drijfveren en maatschappelijke betrokkenheid onze kennis beschikbaar stellen, om daarmee uw bedrijf voorzien van inzicht en passend strategisch advies. Bijvoorbeeld bij duurzaamheidsvraagstukken als de energietransitie, CO2-neutraal, duurzaamheidsinitiatieven etc.

Graag helpen wij u met een onafhankelijk praktisch onderzoek. Wat betekend: dat wij het onderzoek met uw medewerking en toestemming mogen uitvoeren, u daarvan de resultaten ziet met een gericht advies. Om daarmee uw ambities om te kunnen zetten voor implementatie. En zodra wij voldoende inzicht hebben zullen wij de positionering naderhand met u delen ten opzichte van andere geanonimiseerde deelnemers[2].


Contactgegevens onderzoek en advies

Wij (Yoeri Verburgh & Ronald Ursem) zijn bereikbaar via
+31 6 45 763 263
info@miprojects.nl


[1] Lueger, G. (2006). Solution focused management: Towards a theory of positive differences, 1-13. Mering: Rainer Hampp.

[2] Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en rapporten worden geanonimiseerd zodat als wij een vergelijkende benchmark maken, u nooit schade zult leiden.