Projectmanagement

Er zijn vele artikelen en methode beschreven over hoe projectmanagement het beste kan worden uitgevoerd, deze ga ik nu niet vertellen, ik pas ze straks in de praktijk toe. Waar mijn kracht ligt is op gebied van samenwerken. Met de expertise van uw projectmedewerkers stel ik een reëel uitvoerbaar projectplan op. Hiermee wordt de kans dat het project binnen afgesproken tijd, geld, scoop en kwaliteit kan worden gerealiseerd en bovenal groeit het kennisniveau van de uw eigen medewerkers.

Methoden die mij aanspreken zijn Prince2, Agile en Scrum. Waarbij ik de voorkeur heb om indien Prince2 de vereiste methodiek is om deze meer Agile aan te pakken. Door (zoals Prince2 voorschrijft) de eerst volgende stap goed doorgronden en uitwerken. Hiermee bereik je dat je ook het doel van de opdrachtgever zult gaan halen of tijdig kunt ingrijpen en niet pas als het te laat is. Ik pas de techniek toe van Lueger (2006)[1], alles klein maken en successen vieren.

Ook analyseer ik altijd eerst mijn opdracht en bekijk of ze haalbaar is. Hierover rapporteer ik naar mijn opdrachtgever en kan desgewenst de opdracht vooraf bijstellen zodat de verwachtingen en resultaat met elkaar overeen komen.